Inloggen

Mijn blog

Verhuisbericht

Geplaatst op zondag, 04 december 2016. door Nathalie

Sinds oktober ben ik druk bezig met het inrichten van mijn nieuwe atelier, een stuk groter en een plek om serieus te nemen. Half oktober konden de lessen al in het atelier plaatsvinden maar de inrichting was nog niet klaar.

Zaterdag 10 december is het hopelijk wel zover, ik wil dan in iedergeval een open dag doen van 10.00 tot 17.00 uur ben je welkom om een kijkje te komen nemen. Voor kinderen zal er een workshop zijn.

Het nieuwe adres is Dorpsstraat 206 b in Wormer.

Op de terugweg

Geplaatst op dinsdag, 27 september 2016. door Nathalie

Op de terugweg

Wat maken we een prachtige reis... Op een of andere manier deed mijn laptop niet wat ik wilde in Wellington en kon ik allen berichten wia facebook verzenden. Maar nu zitten we in Napier en super inspirerend stadje waarvan het centrum helemaal in Art Deco is. Prachtige glas in lood ramen en gebogen deuren, de lampen kleding en alles wat je om je heen ziet is compleet jaren '20 jammer dat er auto's mogen rijden dat verpest het beeld maar ik ben heel blij dat we hier heen gereden zijn. 
Maar nu even een verslag van de WOW show, wat was het genieten en wat een super lieve mensen. De kaarten van de jongens werden geupgrade zodat we allemaal een super goie plaats hadden bij elkaar, zodat we met elkaar konden genieten van een spectakulaire show. De dans, licht effecten en de prachtige creaties waren in de show beter op elkaar afgestemd zodat het elkaar niet in de weg zat. Er zat een goed tempo in maar ook niet te snel. Genoeg tijd om alles te bekijken. De winnaar was niet onze favoriet maar wel een van de beste. Maar je kunt het niet altijd met de jury eens zijn. Na de show hebben we nog gezellig met een aantal ontwerper gesproken tijdens de afterparty, waar ik ook een aantal bekende ben tegengekomen van twee jaar geleden waaronder David Walker uit Amerika, hij had ook deze keer weer een prijs gewonnen. Tiel Janssen was er ook super gezellig.
Verder zijn we in Wellington wezen winkelen, naar het Te Papa museum, de Weta workshop, de Cable Car naar boven en beneden en natuurlijk een aantal uitjes met Guus en Beverly. Een rondtour langs de kust van Wellington, Mount Victoria, de diners in hun penthouse een trip naar hun beachhouse en dan maandag avond nog uit eten bij een Indisch restaurant in de stad. Oh ja ook ben ik nog bij een Expositie geweest van moderne kunst, dit sprak mij wat minder aan maar toch leuk om gezien te hebben.

Heel veel insiratie en souvenirs rijker zijn we nu dus op de terugweg naar Auckland.

Nieuw - Zeeland 2016

Geplaatst op dinsdag, 20 september 2016. door Nathalie

We zijn er, wat een feest om dit met mijn gezin te delen. Ook al was de reis lang we hebben nu al weer dingen gezien die je in Europa echt niet zult vinden. Wat een kleuren en verfstoffen van de natuur, helaas mag je het niet meenemen. Toch zal ik gaan zoeken naar een winkel die dit verkoopt en zo verpakt heeft dat het wel mee mag het land uit. We zijn een nacht en een halve dag in Auckland geweest, daar hebben we een auto gehuurd om zo verder te kunnen reizen richting Wellington. Onderweg zijn we door Rotorua gereden en hebben daar een heerlijke luch gegeten, eigenlijk genoeg voor de hele dag met uitzicht over een meer met natuurlijke geisers. het regende helaas anders hadden we er wel wat meer van gezien maar goed. Om optijd bij een natuurpark te zijn moesten we toch weer verder en dat was zeker de moeite waard. Wai-O-Tapu unique volcanic wonders nature's surprises, met duivelse kraters waar stoom uitkomt, een zwavelmeer vol met kleuren en sissende geluiden, gifgroene meertjes waarvan je bijna niet geloofd dat het echt is maar andere mineralen en geothermische activiteiten toveren met het gesteente. De bloepende modderpoelen maakte hele mooie structuren. Zelf de bomen en mossen nemen de kleuren aan die het gesteente ook aan genomen hebben. Dit was zeker de moeite waard. Nu zitten we in een appartement van een hotel aan een meer in Taupo, het was al donker dat we aankwamen dus hoe het meer eruit ziet zien we morgen. Verder schrijf ik nu dit bericht en zoekt Justus in de vele verzamelde informatie de leukste uitjes die voor iedereen leuk zijn. En natuurlijk ook om een beetje te zien hoe duur alles is om een sellectie te maken wat kan. Inspiratie is hier genoeg te vinden in ieder geval.

Van WAAH! naar WOW!

Geplaatst op vrijdag, 01 juli 2016. door Nathalie

Van WAAH! naar WOW!

winnaar 2016

De uitdaging

Een jaar geleden schreef ik mij in bij de WAAH! Mijn uitdaging was een verbinding maken tussen de elementen lucht, water, aarde en vuur. Het is "Balans"geworden. Mijn vraag aan jullie is deze uitdaging verder te helpen groeien tot een wereldwijd succes. Mij te helpen groeien in mijn ontwikkeling als kunstenaar, om die vervolgens weer met jullie te kunnen delen.

Winnaar

En nu... dacht ik toen ik op 28 mei 2016 de wearable Art Award won. Dit had ik niet zien aankomen, een enorme verrassing, een kroon op mijn werk. Als winnaar krijg je een ticket naar Nieuw- Zeeland om daar de World Of Wearable art award show te beleven. Wat is er nu leuker om WAAH! met mijn winnende "Balans"te vertegenwoordigen in de show. Maar dan moet "Balans" wel naar de andere kant van de wereld.

Je kunt mij steunen door een donatie te doen via voordekunst.nl/projecten/4752

Ik hoop genoeg geld bijelkaar te krijgen om de kosten van het vervoer van het kostuum te kunnen dekken. Ik hou jullie op de hoogte van hoe het gaat met deze actie.

geen workshop zaterdag

Geplaatst op donderdag, 03 september 2015. door Nathalie

geen workshop zaterdag

De workshop aantaande zaterdag gaat niet door. Ik moet namelijk in Zaandam zijn voor het mode evenement en voor Zaan Radio. Ik zal laten weten wat ik daar allemaal weer meemaak.

Vrijdag om 15.00 uur ben je natuurlijk wel welkom voor de workshop, neem een T-shirt mee.

nog een keer

Geplaatst op dinsdag, 01 september 2015. door Nathalie

nog een keer

Vrijdag 4 september  om 15.00 uur en zaterdag 5 september om 11.30 uur kun je nog komen kennismaken met atelier Tanade. Neem een wit T-shirt mee die geverft mag worden en doe mee met een super snelle workshop toveren met textiel.

Je kunt dan alles vragen wat je wilt weten van Tanade en over de lessen. Meld je wel even aan dan heb ik een idee hoeveel mensen er komen.

jeugd workshop

Geplaatst op maandag, 24 augustus 2015. door Nathalie

workshop jeugd

De aanloop naar het nieuwe seizoen.

Geplaatst op dinsdag, 11 augustus 2015. door Nathalie

De aanloop naar het nieuwe seizoen.

Regel, regel... teksten schrijven, plannen, overleggen, voorbereiden op de Folkloredag en de opendag bij FluXus.

Er komt toch het een en ander bij kijken als je goed bezette lesen wilt hebben. Op dit moment ben ik bezig om een hele nieuwe cursus op te zetten 'Draagbare kunst' Dit word een fusion tussen print en vormgeving in samenwerking met Linda Willemszoon.
We hebben gister een persbericht geschreven en de data van de lessen zijn gereserveerd. Nu nog cursisten werven die mee gaan doen. Ook in Wormer zijn er nog plekken vrij. Vooral bij de jeugd kunnen er nog nieuwe cursiten bij. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent, het gaat er ook om dat iedereen van elkaar kan leren.

Zodra het persbericht geplaatst is zal ik deze ook in het blog zetten. Nu weer andere dingen regelen.

Kinderkunstenaar

Geplaatst op dinsdag, 04 augustus 2015. door Nathalie

Van 17 juli tot 24 juli was ik de kinderkunstenaar op camping Geverduin. Ik zag er  tegenop maar het is een hele fijne week geworden. De eerste dag was het meest spannend, alle kinderen toespreken door een microfoon is weer een drempel die ik overwonnen heb. Het samenwerken met het recreatieteam en de kinderen weten te motiveren ging eigenlijk vanzelf. Door mijn voorbereidingen kon ik er heel veel van genieten en voelde dit werk als vakantie. Volgend jaar weer? Ik hoop het wel!


Nu is het weer tijd om mij voor te bereiden voor het nieuwe seizoen, nieuwe lessen schrijven en mijn profiel op de FluXus website aanpassen. Een persbericht maken en aan Linda sturen voor onze samenwerking en het lokaal reserveren. Nieuwe cursisten voor in Wormer werven en flyers maken voor promotie.

Kortom ook voorbereiden voor de Sail Folkloredag op de Zaanse Schans op 22 augustus en de opendag bij FluXus op 30 augustus.IMG 0781 

geslaagd

Geplaatst op donderdag, 18 juni 2015. door Nathalie

geslaagd

Wat is het toch een feestje om te mogen doen wat je leuk vind. Een diploma erin halen en weer meemogen doen in een nieuwe show. Wat een beloningen na al mijn presentaties en harde werk mag ik ervan gaan genieten. Natuurlijk blijft het hard werken maar nu deel ik zelf de tijd in en ben ik weer wat flexibeler. Ik zal weer meer in mijn atelier te vinden zijn waar ik een nieuw ontwerp uit mag gaan werken voor WAAH! Zaterdag begint mijn eerste zoektocht naar de juiste materialen en in het weekend zal ik mijn schetsen verder uitwerken in detail. Zo kan er weer een nieuw kunstwerk gaan groeien.

De show van WAAH zal in de Grote Kerk in Alkmaar plaats vinden. Dat vind ik zo wie zo een prachtige lokatie, Justus en ik zij er ook getrouwd. Het zal een feestje worden om nu iemand anders te laten schitteren in een creatie van mijn hand. Op de website van Waah kun je al een aantal ontwerpers volgen ik zal vanavond mijn tekst aanleveren.

Maandag krijg ik mijn BIK -diploma wat een feest, ik moet niet vergeten olijfbrood te bakken voor de lunch en een leuk woordje te schrijven voor Maaike. De kadootjes voor mijn mede klasgenoten zijn al klaar.

Maar het werk gaat ook gewoon door... dinsdag een kennismaking met de mensen van camping Geversduin en de andere kunstenaars die een week kunstzinnige activiteieten gaan doen op de camping. Kinderkunstenaar word het genoemd, de eerste opdracht voortvloeien d uit mijn opleiding.

Volgend weekend 27 en 28 juni is het seizoens afsluiting met de braderie in Wormer en het Goed Bezig festival, zal het dan eindelijk mooi weer zijn? En blijven?!
Dinsdag 30 juni is het de laatste les van het seizoen we sluiten af met een workshop en wat lekkers. Je ziet het ik heb het toch nog wel druk, maar dat houd je scherp denk ik dan maar.

nu kan ik er niks meer aan doen.

Geplaatst op dinsdag, 02 juni 2015. door Nathalie

nu kan ik er niks meer aan doen.

Het zit erop... Volgende week nog een evaluatie gesprek en dan is het echt klaar met de Bik-opleiding, een heel dubbel gevoel. Ik heb echt genoten van dit jaar en ook heel veel bij geleerd. Het thuisfront vooral Justus is blij dat het voorbij is. De presentatie ging oke, halverwege kreeg ik weer de bibbers en een trilstem terwijl het begin heel rustig en onder controle was. Ik was voor dat het belletje ging klaar maar hoeveel eerder weet ik niet. Misschien te vroeg? we zullen het volgende week wel horen. Nu de WAK bij 't Kwassie en Ziggy klaarmaken voor kamp.

laatste presentatie BIK

Geplaatst op maandag, 01 juni 2015. door Nathalie

laatste presentatie BIK

Vandaag is het dan zover, de presentatie van mijn extern portfolio.
Zenuwachtig...ja. Maar ook wel een beetje blij dat het er daarna opzit. Ik ga nu mijn kleding strijken en mijn haar doen. Spullen bij elkaar zoeken en nog even relaxen. Om 14.00 uur begint het.
Het jaar is wel heel snel voorbij gegaan. Maar de drukte gaat gewoon door. Deze week WAK week van de amateur kunst en ZKBM zaanse kinderboeken markt. Ook daar gaat het om presenteren toch voelt het dan anders, vooral omdat ik dan ook zelf bezig mag zijn. De etalage bij 't Kwassie is al ingericht en de spullen voor de workshop staan ook al klaar. Het word weer een drukke maar hopelijk ook een vruchtbare week.

auditie WAAH!

Geplaatst op zondag, 24 mei 2015. door Nathalie

auditie WAAH!

Gister 23 mei was het dan zover, de auditie voor WAAH! Best wel spannend na drie keer meegedaan te hebben aan Kunst Om het Lijf is het nu de beurt aan een nieuwe show. Ongeveer hetzelfde maar dan toch anders. Hele andere mensen en op de een of andere manier serieuser.
Toch was het ook een soort reunie, Vincent Burger, Roos Mittemeier en ook Laura van Staveren waren er. Ook Tonni een kunstenares die we in Wellington hebben leren kennen deed auditie.

Heel vervelend voor de organisatie was het dat er een aantal deelnemers gewoon niet zijn op komen dagen. Hierdoor waren wij eerder aan de beurt wat het een beetje vreemd maakte. We moesten op de foto en er werd een klein introductie filmpje gemaakt. Dit wisten we niet van te voren en omdat ik zo in mijn intern portfolio teksten zit wist ik niet zo goed wat ik nu moest zeggen. Ik hoop dat het er een beetje serieus uitkwam want hierdoor raakte ik een beetje melig.

Naast deze melige bui, ging de auditie heel serieus, ik was wel helemaal mezelf. Ik hoop dat ze mijn ontwerp begrepen, ik begreep een aantal vragen namelijk niet. Bijvoorbeeld de vraag komt dit ontwerp uit emotie of is het psychologisch? Voor mij hoort dit bijelkaar en moet je er over nadenken maar ook voelen. Verder vind ik dat iedereen een ander gevoel mag hebben bij dat wat ze zien en ervaren, ik vind het niet aan mij om dit nu al in te vullen. Misschien helemaal niet.
Als het kostuum af is dan kun je pas echt de bedoeling ervan zien, of het emotioneel of psygisch is doet er niet meer toe. Het moet zijn eigen verhaal vertellen.
Dit heb ik gister trouwens niet gezegt, ik wist het gewoon niet te beantwoorden, ik heb alleen gezegt dat deide in balans moeten zijn net als het kostuum. Zo heb ik het tot nu toe genoemd.

Nu is het verder afwachten wat er gaat gebeuren.

We zijn nog wel lekker wat gaan drinken, Laura, Roos en ik even bijgekletst over alles wat er sinds oktober gebeurd is. Dat was weer heel fijn en verfrissend. Nu ga ik weer verder aan mijn huiswerk, de laatste week hiervoor. De auditie waswel even een welkome afleiding.

De afronding

Geplaatst op dinsdag, 12 mei 2015. door Nathalie

De afronding

Even alles op een rijtje zetten. Een plekje soeken in mijn hoofd en nadenken over hoe ik het volgend siezoen aan ga pakken. Tot nu toe is het een heel spannend jaar geweest met veel uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. Ontmoetingen, nieuwe vrienden en ontzettend veel geleerd. Vooral over mijzelf.

Nu ik bezig ben met het afronden van de BIK- opleiding moet alles op papier gezet worden. Wat heb ik eraan gehad, welke doelen zijn behaald en welke zijn in ontwikkeling. Waar heb ik het meest van genoten en wat ga ik in de toekomst met deze ontwikkeling doen. Een presentatie van mijzelf en wat ik aan te bieden heb. En het afscheid nemen van een schooljaar.

We moeten ook een souvenir maken voor iedereen uit de klas, dit doet mij denken aan de tijd dat ik mijn styling opleiding deed. Ik heb het doosje met de ziverenerwt erin nog steeds. De persoon die ik toen was ben ik allang niet meer, natuurlijk zit het nog wel in mij maar ik ben een strijdlustiger en directer persoon geworden. Het prinsesje is naar de achtergrond geschoven en de leeuw in mij naar voren. Ik ben benieuwd wat volgend jaar te bieden heeft, maar ik weet ook dat ik vooral zelf de uitdagingen moet zoeken en doelen moet stellen.

Met het afronden ben ik nog een paar weken bezig, ondertussen staan er nog allemaal leuke en inspirerende projecten in de agenda waar ik mijn aandacht ook op moet vestigen. Maar morgen en zaterdag ga ik genieten van het textielfestival in Leiden, onderdompelen in alles wat met kunst in textiel te maken heeft onderzoeken, luisteren en voelen. Ook het geprek met WAAH! komt eraan, daar moet ik nog veel voor doen, eigenlijk alles nog. Vandaag ga ik eerst de les van gister verwerken en kijken wat ik nog meer kan doen. Een goeie haalbare planning maken en dan aan de slag.

Nieuwe informatie

Geplaatst op maandag, 09 maart 2015. door Nathalie

Nieuwe informatie

Het is alweer maart... Tijd om mijn website aan te passen voor de markten en beursen waar ik ga staan om mijzelf en mijn lessen te promoten.
Mijn laatste stage voor mijn opleiding komt eraan, nu is het mijn taak om zoveel mogelijk aquisitie gesprekken te doen enmijzelf zichtbaar te maken voor Noord Hollandse basisscholen. Ook het speciaal onderwijs niet te vergeten. Mijn tweede stage heb ik in het speciaal onderwijs gedaan en was erg leuk. Heel puur en direct en zeker voor herhaling vatbaar. De lessen die ik tijdens deze stage heb gedaan zijn voor elke school geschikt met genoeg uitdaging voor iedereen.

Maar nu ga ik eerst mijn aandacht even richten op de website. Vorige week heb ik foto's laten maken in het atelier, nieuw beeldmateriaal is altijd leuk. Bekijk de komende tijd de website goed er komt genoeg nieuwe informatie.

[12 3 4  >>