Inloggen

Mijn blog

Nog een kleine week!

Geplaatst op zondag, 14 september 2014. door Nathalie

Nog een kleine week!

Druk druk druk, dat wilde je toch zelf... ja dat is waar! Nog een kleine week en dan zit ik in het vliegtuig, genoeg tijd om alles op een rijtje te zetten en uit te werken. Maandag nog naar school, mijn stage is dubbel geregeld en de observatie is ook gedaan. Nog even langs de bieb om wat boeken te halen, ik heb een hele lijst van school en hoop dat ze deze boeken in de bieb hebben.

Ook mijn kleding moet nog af gemaakt worden, ik moet toch wat nieuws aan tijdens die mooie shows die ik ga bewonderen. Maar nu eerst aan mijn huiswerk. 

Naar Wellington!

Geplaatst op woensdag, 03 september 2014. door Nathalie

Naar Wellington!

20 september is het zover, dan vertrek ik naar Wellington. De actie om geld bij elkaar te krijgen loopt nog even door want ik heb nog niet genoeg. De reden dat ik wel geboekt heb is dat ik anders niet meer mee kan of niet optijd ben voor de award show en daar gaat het uiteindelijk om. Ik reis samen met Laura van Staveren die ook een kostuum heeft ingezonden en met de zelfde reden heen gaat.

Eigenlijk is het nog ver in mijn gedachten maar op de kalender al over twee en een halve week. Ik moet mij dus wel gaan verdiepen in alles wat er komt en te zien is.

Tips zijn welkom maar denk wel ik heb daar maar zeven dagen waarvan er al drie gevuld zijn met activiteiten rondom WOW.

Deel de actie nog zoveel mogelijk ik heb het nog nodig. 

naar Wellington?

Geplaatst op zondag, 24 augustus 2014. door Nathalie

naar Wellington?

Een week geleden ondertussen, wat voelt het raar maar het gaat wel goed met de actie. Als het komende week net zo gaat dan gaat het zeker gebeuren. Toch moet ik mij ook nog bezig houden met andere zaken. Ten eerste mijn gezin en daarnaast ook de lessen in mijn eigen atelier en de lessen voor Fluxus. Per september begint ook de opleiding die ik ga volgen, daarvoor wil ik al het andere geregeld hebben zodat ik daar niet meer zoveel voor hoef voor te werken. Ik wil nu wel Erwin van Doleweerd heel hartelijk bedanken voor de hulp aan mijn website, ik ben er echt heel blij mee en alles werkt! Daarnaast wil ik iedereen die al een bijdrage heeft gedoneerd heel erg bedanken, wat zijn er toch veel lieve mensen op de wereld!

17 augustus 2014

Geplaatst op zondag, 17 augustus 2014. door Nathalie

17 augustus 2014

10559709 753292101397816 3750420289749881967 n1 08aeaWat een drukte op de Zaanse Schans, ondanks de regen was het gezellig. De wind maakte dat we het koud hadden, maar we hadden het wel gezellig Hanneke en ik.

Heel leuk was het dat het artikel over mijn inzamelings actie die ochtend in het NHD stond, ik werd zowaar herkent door verschillende mensen. Grappig is dat, maar ik word er ook verlegen van. De eerste donaties zijn binnen, daarvoor natuurlijk mijn dank. Maar de omzet viel ook niet tegen. Ik denk dat hier ook nog wel wat inschrijvingen van komen voor mijn lessen bij Fluxus.

De opbrengst van deze dag heb ik in de collekte bus gedaan die ik vanochtend voor mijn verjaardag heb gekregen, mijn lieve jongens staan helemaal achter mij ook al vinden ze het een raar idee dat ik misschien weg ga voor een week. Ik hoop het...

14 augustus 2014

Geplaatst op donderdag, 14 augustus 2014. door Nathalie

14 augustus 2014

OMG wat ben ik aan het doen, mijn hoofd slaat op hol en ik heb al zoveel nieuwe uitdagingen aankomend jaar. Ik ben toch gestart met het zoeken van sponsoren om naar Nieuw Zeeland af te reizen. Na nog een uitnodiging uit Nieuw Zeeland, dit keer van de Nederlandse ambassade daar, ging de knop om.

Deze kans komt nooit meer! Dus ga ik er alles aan doen om deze kans niet aan mij voorbij te laten gaan. Erwin van Doleweerd is zo lief om mij te helpen met een extra pagina op de site waar iedereen de informatie kan vinden die nodig is om mij te helpen naar de andere kant van de wereld, om daar mijn kostuum in de finale op het toneel te zien. Met een VIP behandeling en Mediamomenten en een diner op de ambassade en wie weet wat nog meer. Ik word er af en toe helemaal draaierig van en wacht nu maar af wat er gaat gebeuren.

Zaterdag sta ik op de Zaanse Schans er is dan de folklore dag je kunt je daar ook inschrijven voor de lessen bij Fluxus. Mijn taak voor morgen is om mij daarop voor te bereiden, dus even kop erbij anders loopt dat in het honderd.

21 juli 2014

Geplaatst op maandag, 21 juli 2014. door Nathalie

21 juli 2014

Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat mijn kostuum Illusion door is naar de finale van de World of wearable art show in New Zealand. Super trots ben ik. Helaas kan ik er niet zelf naartoe. Dat is mij toch net even iets te duur. Stel jevoor je gaat erheen, krijgt daar een vip behandeling ziet een geweldige show, alles in een kleine week tijd waar je ook nog lessen voor moet afzeggen wat nog meer geld en vooral tijd kost en dan win je niks. Dat vind ik een te groot risico. Ook mijn opleiding is dan al begonnen en daar kan ik toch niet met een geweldige jetleg aan komen. Wie weet komt er nog een geldschieter op mijn pad, maar voor nu ga ik er niet vanuit dat ik heen ga.

Nu ga ik eerst nog even relaxen, vakantie houden en lessen voor Fluxus uitwerken. 16 augustus ben ik op de folklore dag op de Zaanse Schans aanwezig, daar wil ik het een en ander laten zien wat we de eerste twaalf lessen gaan doen bij Fluxus. Als je al wat meer wilt weten kan je op Fluxus.nl kijken onder beeldende vorming, mijn les heet I love handmade. De lessen zijn dinsdag overdag en donderdag avond. De lessen voor volwassenen in Wormer zitten vol. Voor de jeugd is er nog wel plek op de woensdag middag en de zaterdag.

30 juni 2014

Geplaatst op maandag, 30 juni 2014. door Nathalie

30 juni 2014

Het seisoen is voorbij... wat is het snel gegaan met zoveel positieve dingen. 21 juni was de braderie in Wormer, het is dit keer de hele dag droog gebleven. het was niet druk maar wel gezellig. Helaas maar 1 muts van Sil verkocht, maar wel twee nieuwe aanmeldingen. De lessen in Wormer zitten bij de volwassenen zo goed als vol. Nu de lessen bij Fluxus nog! Ook nog wat kleine dingen verkocht, de kosten van de kraam heb ik er dik uit.

Als het goed is krijg ik vandaag de officiele papieren voor de opleiding die ik per september ga volgen. Het is een opleiding BIK beroepskunstenaar in de klas, die mij hopelijk nog wat verdieping geeft in het lesgeven aan kinderen. Heel leuk en druk.
Ook is mijn kostuum goed aangekomen in New Zealand en komt nu voor de jury die bepaald of het goed genoeg is om mee te doen in de show van de world of wearable art.

Deze week is voor Flynt gereserveert, hij heeft de eind musical en afsluiting van zijn lagere school periode. Waar blijft de tijd... ik weet nog goed hoe ik hem de eerste keer naar de peuterspeelzaal bracht. Nu gaat hij zich losmaken van ons. Ik ben super trots op hem en ik weet zeker dat ook de tijd die komen gaat heel leuk zal zijn. Veel plezier en geluk Flynt.

30 mei 2014

Geplaatst op vrijdag, 30 mei 2014. door Nathalie

30 mei 2014

Vandaag heb ik het lesplan verstuurd aan wel 45 leerkrachten uit het basisonderwijs, daar zal toch wel iets uitkomen om mee verder te gaan toch. Dit was nog het staartje van PET Zaanstad. Weer een drukke periode voorbij. Aankomende maand is het seizoensafsluiting, ik ben benieuwd wat het nieuwe seizoen gaat brengen.

28 mei 2014

Geplaatst op woensdag, 28 mei 2014. door Nathalie

28 mei 2014

Deze morgen heb ik de etalage weer leeg gehaald in het Rozenhof te Zaandam. Deze etalages waren ingericht door beeldende vorming docenten van Fluxus. Daar hoor ik nu dus ook bij. Het was de week van de amateurkunst en in dat kader deed Fluxus het een en ander.
De periode van zelfpromotie is nu even voorbij, in juni sta ik nog op de braderie in Wormer. 21 juni om precies te zijn, zet het in je agenda.

We gaan nu de aandacht even richten op de musical van groep 8 met het decor en de kleding.

26 mei 2014

Geplaatst op maandag, 26 mei 2014. door Nathalie

26 mei 2014

Dat was me het weekje wel, zoveel workshops heb ik nog nooit gegeven in een week tijd. Er zijn heel veel leuke reacties en hopelijk ingangen op verschillende basisscholen. Bij Fluxus heb ik ook nog workshops gedaan maar daar is alleen een kinderfeest boeking uit gekomen. Ook super leuk natuurlijk, maar ik moet ook inschrijvingen hebben. Dinsdag overdag voor jong volwassenen en volwassenen.

Op de foto zie je hoe hard de kinderen aan het werk waren tijdens PET Zaanstad, volgend jaar weer? Eerst maar even kijken of ik de BIKopleiding mag doen, dan gaan we buiten de lessen evenementen plannen om aan mee te werken. Voor nu heb ik genoten.

De les programma's zijn voor volgend seizoen ook aangepast dus schrijf het in je agenda!
Nog even dit zaterdag 21 juni sta ik weer op de braderie in Wormer daar kan je een workshop doen en natuurlijk ook vragen stellen .

8 mei 2014

Geplaatst op donderdag, 08 mei 2014. door Nathalie

8 mei 2014

Maandag 19 t/m woensdag 21 mei is het techniek event PETZaanstad. Hier ben ik ook aanwezig, bij mij kun je een Op Art mobiel hoesje maken of een Op Art tekening. Een combinatie van kunst en techniek! Dit event is bedoeld om groep 7 leerlingen enthousiast te maken voor techniek, de textiele ambachten horen hier natuurlijk ook bij.

Op dit moment ben ik nog druk met de voorbereidingen bezig, het snijden van de materialen en het schrijven van een lesplan. Ook een flyer mag niet ontbreken voor de goodybag. De aankleding van mijn beurs standplaats is ook heel belangrijk om aandacht te trekken, ik wil natuurlijk wel iets te doen hebben. Op woensdagmiddag kunnen ook andere geinteresseerde een kijkje komen nemen op het event, je moet je wel even aanmelden via de website van PETZaanstad.

7 april 2014

Geplaatst op maandag, 07 april 2014. door Nathalie

7 april 2014

Vrijdag kwam het goede bericht dat "Illusion" mijn kostuum door de eerste selectie heen is in New Zealand. Dat betekend dus dat dit stukje van mij naar de andere kant van de wereld mag reizen. Maar hoe?

Dat was dus even nadenken... vrijdag middag had ik gelukkig al een grote stevige doos gevonden waar geen hout in zit om het kostuum in te verpakken. Dat is stap 1. Ook het contact met de vervoerder is gemaakt en ik hoor zo snel mogelijk wanneer de doos met inhoud in Rotterdam afgeleverd moet worden. Dat is stap 2. Nu het kostuum nog even nalopen op mankementen en zwakke punten (technisch gezien) en een goede beschrijving maken in het Engels hoe het gedragen moet worden en hoe het werkt op het podium. Dat is stap3 , nog mee bezig.

Ook alle losse onderdelen zoals bretels en haar accessoires moeten mee, waar ook een label met naam en alles aan moet. Stap 4 hiervoor moet ik nog even op pad aangezien de haar accessoires van Michelle (visagiste) waren. Stap 5 is het laaste deel van de aanmelding invullen en de doos afleveren.

Ondertussen moet er ook nog een administratie bijgehouden worden en de materialen voor PETZaanstad gesneden. Een nieuw kostuum gemaakt enz. enz. Druk ? nee joh hoe kom je erbij. Lekker bezig kan je het beter noemen. Nu eerst een kop koffie en een planning.

24 maart 2014

Geplaatst op maandag, 24 maart 2014. door Nathalie

24 maart 2014

Vandaag een feesthoedje gehaakt, ik vind het erg gezellig geworden. Ook heb ik stap 2 gedaan voor de aanmelding naar New Zealand, nu afwachten of ik het kostuum mag insturen dat hoor ik begin april. Mijn linkedin account is ook eindelijk bijgewerkt, kijken wat daar op af komt.

Morgen ga ik mijn atelier ombouwen, er komt een extra deur waardoor ik een deel moet inleveren aan ruimte. Ik baal daar wel een beetje van maar misschien kunnen we dit ruimte verlies op een andere manier oplossen.

In de hal bij de bovenbouw van obs Weremere staan twee oudere kostuums om wat reclame voor mij te maken i.v.m. het kunst project. Ik zal nog nieuwe flyers ophangen met foto's en nieuwe lesgroep op de woensdag middag.

24 maart 2014

Geplaatst op maandag, 24 maart 2014. door Nathalie

24 maart 2014

Even een foto van het gezellige feesthoedje.

18 maart 2014

Geplaatst op dinsdag, 18 maart 2014. door Nathalie

18 maart 2014

Vandaag heb ik echt de stoute schoenen aan gedaan... ik heb het kostuum aangemeld voor de world of wearable art show in New Zealand.
Volgende week krijg ik de foto's en kan ik de aanmelding compleet maken.4 april hoor ik of het kostuum door de selectie is en opgestuurd kan worden. Spannend? Ja natuurlijk! Nu kan ik mij weer even op de dingen hier richten. Belasting aangifte, braderie kraam voor 21 juni vastleggen en verdere administratie. Helaas is er geen groot bericht meer geweest in de krant, dat had een goede reclame kunnen zijn.

Vorige week heb ik nog een workshop voor een kinderfeestje verzorgt, we hebben etui's gemaakt met leuke versieringen. Volgens mij was het een geslaagt feestje, de werkstukken zagen er weer prachtig uit en allemaal uniek. Dank jullie wel jongens en meiden!

<<  1 2 [34  >>