Inloggen

Mijn blog

12 maart 2014

Geplaatst op woensdag, 12 maart 2014. door Nathalie

12 maart 2014

Wat een geweldig weekend was het, zoveel leuke, lieve en inspirerende mensen. Na een spannende maandag 3 maart, met een intake gesprek voor de BIK opleiding, was het weekend in de Rijper Eilanden met de show's van kunst om het lijf eigelijk heel ontspannen. Ik was er helemaal klaar voor, Tania Kaper (mijn model) was weer terug uit Kaapstad en het kostuum was ook klaar. Michelle Beskers (visagiste) had ik de week ervoor nog gesproken, het kon dus niet meer fout gaan. De generale repetitie ging goed alleen de achterste tuut bleef niet hangen in de rug, geen groot drama maar toch jammer.

De rest van de middag hadden we vrij, onze fotshoot was pas zondag. Ik kon daardoor rustig mijn presentatietafel inrichten en rustig voorbereiden op de show. De eerste show was ook goed. Ik hoorde dat anderen veel te snel gingen of op het verkeerde muziekje op het toneel waardoor de hele volgorde verkeerd liep. Dit was voor de pauze maar volgens mij had het publiek het niet door, ik heb er in ieder geval niks over gehoord. Na de pauze ging het beter... illusion was het derde kostuum die op het toneel stond en ook nu liet de tuut los uit de rug, jammer!!! Bij het opruimen smeerde ik ook nog bloed op het wit van een tuut. Wel hele leuke, goede en positieve reacties op het kostuum, spannend!

Slecht geslapen van vrijdag op zaterdag, de bloedvlekken werden steeds groter in mijn gedachten en ik wist even niet hoe ik dit moest oplossen. Gelukkig was ik niet alleen in de Rijp... twee andere ontwerpsters hadden een super tip om de vlekken eruit te halen en ik was weer gerust gesteld. Maar ook de show van zaterdag liet de tuut los, grmmblll, waarom ging het tijdens de repetities goed en nu niet?

En toen wist ik het... de magneet op de rug had ik meer vastgezet dan tijdens de repetities waardoor deze nu niet mee kon kantelen met de tuut. Ook na deze show weer hele fijne reacties, mensen in tranen, en verrast door de verandering.
De zondag is weer het meest spannend, De magneet had ik weer wat losser gehaald, de visagie ging top (de avonden daarvoor trouwens al)en ook de fotoshoot ging goed. Ik ben benieuwd naar de resultaten.

De presentatie voor de jury ging ook goed, het engels kwam er vloeiend uit en ook mijn verhaal in het nederlands was niet zo gespannen. En ohhh wat was ik blij toen dit keer de tuut wel bleef zitten in de rug. Met mij nog anderen, ook de stage managers maakte een klein dansje.Tja na de show kwam de uitslag, IK BEN THEMA WINNAAR!!! Wat een beloning, het voelt stiekum wel heel goed.

Ondertussen zijn we al weer een paar dagen verder, met het kunst projekt op school, de naailes en een kinder feestje sta ik weer met bijde benen op de grond. Ik ben wel aan het nadenken hoe ik Illusion naar New Zeeland kan krijgen, want het is wel de bedoeling dat het kostuum daar heen gaat. Tips zijn welkom!

21 februari 2014

Geplaatst op vrijdag, 21 februari 2014. door Nathalie

21 februari 2014

Naast een week ziek zijn, de twaalfde verjaardag van Flynt, de tweede repetitie van kunst om het lijf gaan de lessen weer gewoon door. Ook andere projekten kommen nu dichterbij, zoals het intake gesprek voor de BIK opleiding ( beroepskunstenaar in de klas) op 3 maart. Hier voor moet ik mijn portfolio nog klaar maken. Spannend wat daar weer uitkomt. 7, 8 en 9 maart zijn de show's van Kunst om het lijf. Op de foto zie je het kostuum, hier is het nog niet af... dat is ondertussen wel het geval. De repetitie voor de show ging ook weer heel goed, ik heb nu ook de andere kostuums gezien en wat zitten er weer mooie tussen. Heel leuk om te zien hoe ook dit jaar elke ontwerper de thema's weer anders hebben ingevult. Ik ben zelf heel tevreden over mijn creatie en daardoor ook heel rustig.

Na kunst om het lijf begint het kunst projekt op de Weremere, daar ga ik tekenles geven in groep acht, even ervaren of dat mij ook ligt of dat ik het toch bij de textiel moet houden.

En dan is er nog PET Zaanstad, een evenement voor groep 7 leerlingen en docenten waar je van alles kunt zien en ervaren wat met techniek te maken heeft. En ja daar ben ik ook aanwezig. Tenslotte ben ik ook elke dag met techniek bezig. Er hebben zich nu al zo'n 2500 kinderen aangemeld die versprijd over 3 dagen workshops en demonstraties kunnen volgen. Ik moet dus wel het een en ander voorbereiden om zoveel mogelijk kinderen (ze kunnen natuurlijk niet allemaal meedoen) de kans te geven om aan een workshop bij mij mee te doen. Wel heel leuk en groots. Ik vertel jullie hier later nog wel over. Nu zit ik in de kunst om het lijf roes, wat als een soort vakantie voelt. Even in mijn wereld.

3 februari 2014

Geplaatst op maandag, 03 februari 2014. door Nathalie

3 februari 2014

En toen was het zover... donderdag 16 januari was de try out van 'dat kan leuk worden' de nieuwe produktie van stiching Potitco. Van af september had ik het genoegen om mee te mogen werken aan de poppen en het decor. Een hele gezellige en leerzame tijd. En toen was er de try out vlak voor de start van de nationale voorleesdagen. De inspiratie is het boek krrrr... okodil! van Catherine Rayner.

De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 2 tot 6 jaar, maar ik weet dat iedereen ervan kan genieten. De voorstelling is nog vaker te zien, kijk daarvoor op de website van stichting Potitco. Naast de try out heb ik een workshop gedaan met een heleboel kleuter en peuterleidsters.Deze workshop duurde ongeveer 20 minuten maar iedereen had na afloop een libelle of krokodil gemaakt. Ik vond het wel heel spannend... zoveel mensen tegelijk en zo'n korte tijd, stiekum ben ik wel trots op mijzelf. Op naar de volgende zou ik zeggen.

Deze workshop was ook mijn laatste stagedag bij Marieloes en Wim, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad maar nu is het weer tijd voor andere projekten. Dank jullie wel, Marieloes en Wim!!!

3 februari 2014

Geplaatst op maandag, 03 februari 2014. door Nathalie

3 februari 2014

Het nieuwe projekt is natuurlijk het kostuum voor Kunst om het lijf... Het is al bijna af nog een paar dingen afwerken maar het ziet er nu al goed uit. Ik ben heel tevreden in ieder geval. De eerste repetitie is ook al geweest en ook daar werkte alles naar mijn zin. 16 februari is de tweede repetitie dan moet het echt af zijn.Ik wil dan alleen nog aan de presentatie op tafel werken. Ben je ook nieuwsgierig hoe het kostuum er tijdens de show uitziet dan kan je nog kaarten kopen, op de website www.kunstomhetlijf.nl vind je alle informatie. Ik zou het heel leuk vinden als je komt kijken.

6 november 2013

Geplaatst op woensdag, 06 november 2013. door Nathalie

6 november 2013

Daar ben ik alweer...
In december zijn er weer een aantal workshops te volgen. Op 1 december gaan we popjes vilten, op 7 december servetten batikken en op 14 december kraagjes pimpen. Onder het kopje workshops staat hoe en wat en hoe laat. Dit zijn natuurlijk ook heel leuke kadootjes om iemand te geven of zelf te laten doen. Schrijf je wel in want ik moet wel genoeg aanmeldingen hebben om het door te laten gaan.
Ik heb er zin in!

4 november 2013

Geplaatst op maandag, 04 november 2013. door Nathalie

4 november 2013

Eindelijk weer even tijd vrij gemaakt. Ik heb het druk met heel veel bezigheden, natuurlijk is het seizoen weer volop begonnen, met veel nieuwe cursisten erbij. Welkom allemaal. Het zijn weer heel verschillende groepen wat elke les weer leuk maakt. De jeugd blijft nog steeds een beetje achter maar de meiden die er zijn maken het weer heel inspirerend om met ze te werken.

Mijn voornemen om een opleiding te gaan volgen voor docent beeldende vorming staat nog steeds en de eerste contacten met de opleiding zijn ook gemaakt. Voor deze opleiding ben ik alvast een stage aan het lopen en geef ik ook creatieve lessen aan groep acht van Weremere. Tijdens deze lessen word heel groep acht in kleinere groepen gedeeld, elke groep doet iets anders en elke activiteit wordt begeleid door een aantal hulpouders. Bij mij maken ze lampionnen van stof, ik ben trots op alle kinderen van groep acht want ze doen het allemaal super goed. Donderdag is de laatste ronde van de lampionnen en zal ik foto's maken van de gemaakte lampionnen.

De stage bij stichting Potitco gaat ook goed, we gaan er nu wat meer vaart achter het project zetten want de weken vliegen voorbij.

Stichting Potitco heeft in de herfstvakantie een grote tegenvaller gehad en kunnen heel veel steun gebruiken, je kunt nu vriend van de stichting worden en zo Potitco steunen om toch nog verder te kunnen gaan met geweldige voorstellingen en nieuwe projecten. Als je meer wilt weten dan kan je naar hun website www.potitco.nl

Natuurlijk ben ik ook druk bezig met het nieuwe kunst om het lijf project, ondertussen heb ik al een tweede doorpas gehad en ben ik al zeg ik het zelf goed op weg. Ik heb genoeg materiaal weten te bemachtigen en de vormgeving gaat tot nu toe goed. Als je nieuwsgierig bent hoe het eruit komt te zien kom dan even langs op het atelier, bel wel even van te voren want ik ben er niet altijd.

Nog even iets anders... in de herfstvakantie ben ik met het gezin naar de expositie 'Da Vinci' geweest in Rotterdam. Als je van techniek houd is dit een leuke expositie maar het zijn wel allemaal replika's en heel veel uitvergrote foto's van de Mona Lisa. Toch heb ik ook wat trucs geleerd die ik in mijn patroon tekenen kan gebruiken.

In de loop van de maand zal ik nog een of twee workshops geven, wat en wanneer is nu nog een verrassing maar ik houd jullie op de hoogte.

10 september 2013

Geplaatst op dinsdag, 10 september 2013. door Nathalie

10 september 2013

Het nieuwe seizoen is weer begonnen met nieuwe uitdagingen, cursisten die er nog steeds zin in hebben en nieuwe cursisten.

Ik heb er weer zin in !!!

Als afsluiter van de vakantie ben ik naar een leuk feest geweest met Hanneke, samen waren we een paar dagen ervoor al bezig met ons indianen outfit... dat was al genieten.
Met het nieuwe les seizoen is ook mijn stage gestart, Ik help mee aan de nieuwe poppen theater voorstelling van stichting Potitco. Erg leuk en leerzaam. Bij hun kan ik mijn eigen ding doen (creeren met textiel) en ik leer het een en ander over voorstellingen maken voor kinderen. Ik merk dat ik het plaatje van een figuur uit het prentenboek nog te perfect wil na maken, de doelgroep waar de voorstelling voor bedoeld is zit daar helemaal niet op te wachten. Loslaten en simpeler denken dus. Volgende week een al bestaande voorstelling bekijken, ik ben benieuwd.

De jeugd lessen blijven een beetje achterlopen wat aanmeldingen betreft, als jij nog iemand kent die het leuk vind om met textiel aan de slag te gaan en tussen de 8 en 18 jaar is, ze kunnen nog starten voor het eerste blok van het seizoen. Inschrijven kan via de jeugdlessen. Een proefles is ook altijd mogelijk. De proefles is gratis en vrijblijvend.

29 juli 2013

Geplaatst op maandag, 29 juli 2013. door Nathalie

29 juli 2013

De workshops zijn voor deze vakantie stopgezet. Door het mooie weer heb ik geen aanmeldingen. Een aanrader om heen te gaan is de pixar tentoonstelling in Amsterdam. Je krijgt er veel zin in om zelf te gaan tekenen, dit kan je overal doen. Op het strand, zwembad, in het bos verzin het maar.Vergeet alleen je potlood en papier niet. Dit weekend gaan we een kijkje nemen bij het castle fest... ik ben erg benieuwd naar de kostuums en rare figuren die we daar aan zullen treffen. Voor nu genieten we van het mooie weer.

1 juli 2013

Geplaatst op maandag, 01 juli 2013. door Nathalie

1 juli 2013

En zo is het seizoen afgelopen... afgelopen zondag bij kunst om het lijf geweest om het nieuwe ontwerp te bespreken, ik heb er weer zin in.

In maart 2014 is de show dus als je nieuwsgierig bent naar het eindresultaat kom dan kijken.
Nu het seizoen afgelopen is betekend het niet dat er niks meer te doen is. De hele vakantie door zijn er workshops, zaterdag 6 juli gaan we slippers pimpen, heb je zin om mee te doen meld je dan aan, ook de andere workshops staan al in de agenda. Kijk maar even bij de workshops.

Zoals het er nu uitziet zijn bijna alle plekjes bezet bij de volwassenen lessen, er zijn nog twee plekjes over.... dus als je mee wilt doen met de naailessen meld je dan ook snel aan.
Bij de jeugdlessen kan ik nog wat cursisten gebruiken, bij alle groepen is er nog wel plek of een plekje. Vraag om je heen, misschien heeft je vriend(in) ook zin om mee te doen.
In september beginnen de lessen weer, ik ga nu eerst weer wat inspiratie opdoen.

18 juni 2013

Geplaatst op dinsdag, 18 juni 2013. door Nathalie

18 juni 2013

Zaterdag 22 juni is er weer braderie in het centrum van Wormer.
Tussen 10.00 en 17.00 uur kan je een workshop doen bij de kraam van 'atelier Tanade' en 'de Breister'.

Uiteraard ligt er informatie over de lessen en mogelijkheid om je in te schrijven voor verschillende workshops in de zomervakantie. Er zijn ook produkten die je kunt kopen of bestellen. Neem gerust vrienden of vriendinnen mee. Ik kijk uit naar een gezellige dag, nu nog voorbereiden.

28 mei 2013

Geplaatst op dinsdag, 28 mei 2013. door Nathalie

28 mei 2013

Zoals jullie al gelezen hadden is het nu de WAK en staat dit kunstwerk in de etalage bij 1,2 in de maat in Wormerveer. Dit is een van de winkels op de eerlijke winkelroute die meedoen in de grootste expositie van nederland. Ook heb ik een aantal artikelen in de winkel voor de verkoop. Deze week is het inbrengweek bij 1,2 in de maat, dus als je nog zomerkleding hebt waar je vanaf wilt breng het dan naar Els. Meer informatie vind je op www.12indemaat.nl. Je kunt dan meteen zien hoe de foto's zijn gelukt, die hangen in de etalage.

28 mei 2013

Geplaatst op dinsdag, 28 mei 2013. door Nathalie

28 mei 2013

In het Rozenhof in Zaandam staat tijdens de WAK (t/m 1juni) een kustwerk van mijn jeugdcursisten. Zij hebben met z'n zevenen onder mijn begeleiding dit kunstwerk gemaakt, een behoorlijke uitdaging voor ons allemaal. Helemaal omdat er zoveel vrije dagen in de afgelopen maand waren. Toch ben ik heel trots op het werk wat Maerle, Yamilla, Priscilla, Sterre, Khes, Bibi en Joy geleverd hebben. Ga allemaal even kijken dat vinden ze leuk!

14 mei 2013

Geplaatst op dinsdag, 14 mei 2013. door Nathalie

14 mei 2013

Even een berichtje tussendoor, het kunstwerk moet nog af!!! Ik hoop dat de dames nog een extra middagje willen komen. Dit gaat wel ten koste van de tijd die ik nog heb voor de website maar die moet ook af. Als dat maar goed komt?!?!?!

10 mei 2013

Geplaatst op vrijdag, 10 mei 2013. door Nathalie

10 mei 2013

Vandaag bezig geweest met de foto's voor de expositie tijdens de week van de amateur kunst. Het Zaanscultuurplein organiseert een aantal activiteiten waar ik mij ook voor opgegeven heb. Een daarvan is het exposeren op de eerlijke winkelroute in de Zaanstreek. De winkel waar mijn kostuum komt te staan is de winkel "1, 2 in de Maat" ook zal ik daar een plank huren voor wat verkoop.

Ook ben ik bezig met de jeugd cursisten om een kunstwerk te maken op een etalagepop, deze komt tijdens dezelfde week in het Rozenhof te staan, ik ben heel benieuwd hoe het eruit komt te zien. Ik hou jullie op de hoogte.

<<  1 2 3 [4