Inloggen

auditie WAAH!

Geplaatst op zondag, 24 mei 2015. door Nathalie

Gister 23 mei was het dan zover, de auditie voor WAAH! Best wel spannend na drie keer meegedaan te hebben aan Kunst Om het Lijf is het nu de beurt aan een nieuwe show. Ongeveer hetzelfde maar dan toch anders. Hele andere mensen en op de een of andere manier serieuser.
Toch was het ook een soort reunie, Vincent Burger, Roos Mittemeier en ook Laura van Staveren waren er. Ook Tonni een kunstenares die we in Wellington hebben leren kennen deed auditie.

Heel vervelend voor de organisatie was het dat er een aantal deelnemers gewoon niet zijn op komen dagen. Hierdoor waren wij eerder aan de beurt wat het een beetje vreemd maakte. We moesten op de foto en er werd een klein introductie filmpje gemaakt. Dit wisten we niet van te voren en omdat ik zo in mijn intern portfolio teksten zit wist ik niet zo goed wat ik nu moest zeggen. Ik hoop dat het er een beetje serieus uitkwam want hierdoor raakte ik een beetje melig.

Naast deze melige bui, ging de auditie heel serieus, ik was wel helemaal mezelf. Ik hoop dat ze mijn ontwerp begrepen, ik begreep een aantal vragen namelijk niet. Bijvoorbeeld de vraag komt dit ontwerp uit emotie of is het psychologisch? Voor mij hoort dit bijelkaar en moet je er over nadenken maar ook voelen. Verder vind ik dat iedereen een ander gevoel mag hebben bij dat wat ze zien en ervaren, ik vind het niet aan mij om dit nu al in te vullen. Misschien helemaal niet.
Als het kostuum af is dan kun je pas echt de bedoeling ervan zien, of het emotioneel of psygisch is doet er niet meer toe. Het moet zijn eigen verhaal vertellen.
Dit heb ik gister trouwens niet gezegt, ik wist het gewoon niet te beantwoorden, ik heb alleen gezegt dat deide in balans moeten zijn net als het kostuum. Zo heb ik het tot nu toe genoemd.

Nu is het verder afwachten wat er gaat gebeuren.

We zijn nog wel lekker wat gaan drinken, Laura, Roos en ik even bijgekletst over alles wat er sinds oktober gebeurd is. Dat was weer heel fijn en verfrissend. Nu ga ik weer verder aan mijn huiswerk, de laatste week hiervoor. De auditie waswel even een welkome afleiding.